Jullie hebben het over een beta-versie van CBG Verzamelingen, kan ik ook feedback geven?

Ja, dat kan. Indien u feedback heeft kunt u een mail versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van CBG Bibliotheek en/of CBG Verzamelingen.

Ontvang ik als Vriend of Digitale Vriend nog steeds 500 eenheden voor CBG Verzamelingen?

Tot 1 juli 2016 ontving iedere (digitale) Vriend 500 eenheden bij ingang van een nieuw vriendschapsjaar. Deze eenheden zijn alleen te gebruiken in de (oude) Digitale Studiezaal. Alle Vrienden en Digitale Vrienden krijgen per 1 juli 2016 vrije toegang tot CBG Verzamelingen. Vanaf dat moment stoppen we met het gebruik van eenheden. Alle Vrienden en Digitale Vrienden kunnen dan ongehinderd alle digitale bronnen die het CBG aanbiedt bekijken.

Vervallen de eenheden van de Digitale Studiezaal per 1 juli 2016?

Nee. In tegenstelling tot wat eerder is gecommuniceerd willen we gebruikers langer de tijd geven om hun eenheden voor de Digitale Studiezaal op te maken. Dit betekent dat iedereen tot 1 september 2016 de tijd heeft zijn eenheden op te maken. De huidige Digitale Studiezaal blijft hiervoor in gebruik. Na 1 september wordt de toegang tot de oude Digitale Studiezaal afgesloten. Daarnaast is het mogelijk om vanaf 1 juli 2016 gebruik te maken van de Beta-versie van CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen die op termijn de Digitale Studiezaal gaan vervangen. Op deze nieuwe websites kunnen (digitale) Vrienden vrij bladeren door alle scans en stoppen we met het gebruik van speciale eenheden. Alle (digitale) Vrienden kunnen dan ongehinderd alle digitale bronnen bekijken. Voor niet-Vrienden introduceren we een dagtarief van € 6,50

Wat gebeurt er wanneer de eenheden worden afgeschaft?

Tot 1 september 2016 zal het mogelijk blijven op de oude website van de Digitale Studiezaal eenheden op te maken. Per 1 juli 2016 hebben (digitale) Vrienden vrije toegang tot de Beta-versie van de opvolger van de Digitale Studiezaal: CBG Bibliotheek en CBG Verzamelingen. Alle (digitale) Vrienden kunnen dan ongehinderd alle familieadvertenties bekijken en ook bladeren door de andere digitale bronnen. Voor niet-Vrienden introduceren we een dagtarief van € 6,50

Hoe kan ik inloggen in de oude Digitale Studiezaal?

Voor een uitleg verwijs ik u graag naar onze hulppagina (http://cbg.nl/bronnen/cbg-verzamelingen).

Hoe kan ik inloggen in CBG Verzamelingen?

Klik rechts bovenin de pagina op de gouden knop [inloggen]. Maak eenmalig eerst een account aan. Uw accountgegevens kunnen hetzelfde zijn als in de oude Digitale Studiezaal. Na het aanmaken ontvangt u een email om de account te activeren. Uiteraard hoeft u maar eenmaal een nieuwe account aan te maken.
Log vervolgens in met uw e-mailadres en wachtwoord. Als u vriend bent van het CBG kunt u daarna kiezen voor de optie [Jaarpas activeren]. U wordt gevraagd een code in te voeren: deze code is identiek aan uw vriendnummer. Achter de schermen worden uw gegevens dan gecontroleerd.

Is het dagtarief geldig per site of voor zowel CBG Bibliotheek als CBG Verzamelingen?

Het dagtarief is geldig voor CBG Verzamelingen. CBG Bibliotheek is voor iedereen gratis toegankelijk.